Sos żurawinowy do mięsa największą popularnością cieszy się w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie czy Wielkiej Brytanii, gdzie żurawinę uwielbia się pod każdą postacią. Słodko-kwaśny smak żurawiny pozwolił jej na dobre zagościć również na polskich stołach i już od dłuższego czasu sos żurawinowy do mięsa nie jest dla nas zaskoczeniem. Z powodzeniem dodawany do potraw z drobiu, wieprzowiny, ale również pasztetów czy przetworów z ryb. Serwowany na zimno lub na ciepło. W naszym wydaniu będzie to wzbogacony orientalnym smakiem imbiru i pomarańczy żurawinowy sos do mięsa. Z powodzeniem możemy go wykorzystać jako sos do steków – zwłaszcza bavette czy popularnego hangera, czyli steka rzeźnika, nasz sos świetnie uzupełnia ich mniej intensywny smak. To niecodzienne połączenie, którym możemy zaskoczyć znajomych w trakcie wspólnego grillowania czy innej okazji. Dzięki możliwości wykorzystania zarówno świeżych, jak mrożonych owoców ten sos może nam towarzyszyć przez cały rok.