Moda na kuchnię azjatycką panuje w naszym kraju od wielu lat. Polacy stali się wielbicielami dań rodem z Dalekiego Wschodu ze względu na występujące w nich bogactwo aromatycznych przypraw, ziół czy sosów, ale także prostotę ich wykonania. Przed laty zakup oryginalnych azjatyckich produktów niezbędnych do osiągnięcia prawdziwego i wyjątkowego smaku (takich jak trawa cytrynowa, liście kafiru, grzyby mun czy sosy ostrygowe, sojowe i rybne) stanowił nie lada wyzwanie. Dzisiaj wystarczy odwiedzić dobry market, a wszystkie te składniki znajdziemy w dziale produktów orientalnych. Idąc tym tropem, często łączymy znane nam potrawy ze smakami Orientu. Osiągając wyjątkowe efekty, odkrywamy te dania na nowo i zaczynamy gotować z większą świadomością tego, że w kuchni ograniczenia nie istnieją.
Dziś postanowiliśmy przygotować jedno z najbardziej znanych i bliskich naszym smakom dań, czyli boeuf strogonow w wersji azjatyckiej: z trawą cytrynową, grzybami mun i sezamem. Będzie to strogonow orientalny