Steki

Steki... Chyba najsmaczniejsza, najmodniejsza i najbardziej szlachetna forma podawania mięsa. Można przyrządzić je z wielu rodzajów mięs, lecz tym najwłaściwszym jest  zdecydowanie wołowina, i to przez duże „W”. Przygotowywanie steków wołowych stało się oddzielnym działem gastronomii. Organizowane są mistrzostwa w ich przyrządzaniu, a najlepsi kucharze specjalizujący się w tej dziedzinie stają się celebrytami znanymi na całym świecie. Aby odpowiednio przeprowadzić selekcję bydła, wybrać odpowiednie kawałki mięsa oraz technikę jego przygotowania, potrzebne jest doświadczenie – lata praktyki i eksperymentowania. Każdy szef kuchni ma swoje ulubione steki, a nawet gatunki mięsa. Opierając się na naszym doświadczeniu i przepisach, macie szansę sprawdzić się w swojej kuchni i przygotować te ambitne dania dla najbliższych – zarówno na wyjątkowe okazje, jak i na co dzień. Chociaż króluje tu wołowina, to znajdzie się też coś dla tych z Was, którzy jednak tych mięs unikają, czyli wieprzowina, jagnięcina czy nawet steki z ryb.

Steki

Steki - przepisy

Przykro nam, nie opublikowaliśmy jeszcze takich przepisów

Więcej przepisów

Partnerzy
blog marketingowy Lembicz.pl
Marketing internetowy

Anna Adamiec

Redakcja językowa i korekta
2021-2024
Eksperci w świecie mięs