Sosy do burgerów

Sos to jeden z najważniejszych składników hamburgera, zaraz po mięsie i oczywiście bułce. Odpowiednie przygotowanie sosu i dobranie go do rodzaju mięsa, tak aby z nim współgrał i podkreślał jego walory, ale nigdy nie zdominował smaku, to gwarancja końcowego sukcesu. Samodzielnie zrobiony sos do burgera nadaje również daniu niepowtarzalny charakter.

Sosy do burgerów

Sosy do burgerów - przepisy

sos-ogorki-kiszone
Do 1h Porcja dla 4 Poziom łatwy
Sos do burgera z wodą po ogórkach

Sos do burgera, którym zabłyśniecie na niejednej imprezie. Z pewnością zdarzało się Wam już dodawać do hamburgerów ogórki kiszone w plastrach, ale zrobić z nich sos  i użyć do tego również wody po kiszeniu to zupełnie inny kulinarny wymiar. Kiszone ogórki to oczywiście tradycyjny składnik polskiej kuchni, ale zdecydowanie zachęcamy do tego, aby eksperymentować w […]

sos curry
Do 1h Porcja dla 4 Poziom łatwy
Majonezowy sos curry do burgera

Sos do burgera to zawsze bardzo ważny składnik ulubionych kanapek. Odpowiednio dobrany sos wzbogaca smak burgera i nadaje mu szczególnego charakteru. W dzisiejszym przepisie zdecydowaliśmy się na curry. Sos z dodatkiem tej przyprawy potrafi nadać świeżości i orientalnego stylu nawet z pozoru prostemu hamburgerowi. Wybierając sos do burgera, zawsze jednak należy brać pod uwagę również […]

piekielnie-ostry-sos
Do 1h Porcja dla 4 Poziom łatwy
Piekielnie ostry sos do burgera

Wiele osób, wybierając sos do burgera, kieruje się jego pikantnością. Popularne są również wyzwania związane ze zjedzeniem jak najostrzejszych dań. Nasz sos do burgera z pewnością osiąga wszystkie poziomy ostrości i jest godny postawienia go naprzeciw doświadczonych wielbicieli piekła w ustach. Nie jest to zwyczajny ostry sos do burgera – w przeciwieństwie do reszty, oprócz […]

Oryginalny-sos-tysiaca-wysp-z-czerwona-cebula
Do 1h Porcja dla 4 Poziom łatwy
Oryginalny sos tysiąca wysp z czerwoną cebulą

Na sam sos tysiąca wysp jest pewnie tyle samo przepisów, lecz łączą je wszystkie ketchup i majonez. Te dwa składniki to podstawa dobrego sosu tysiąca wysp. Co ciekawe, pochodzi on z pogranicza Kanady i Stanów Zjednoczonych, choć nazwa wcale na to nie wskazuje. Nasz sos do hamburgerów  wzbogaciliśmy o czerwoną cebulę, która razem z tabasco […]

Do 1h Porcja dla 4 Poziom łatwy
Musztardowy sos do burgerów

Musztardowy sos do burgerów to chyba jeden z nielicznych, przy których kombinowanie nie jest wskazane. Dwa proste składniki i minimalna ilość przypraw, czyli tak jak kiedyś został stworzony do tradycyjnego hamburgera. Odpowiednio dobrana musztarda zapewnia nam większość smaku (w naszym sosie użyliśmy dwóch jej rodzajów: dijon, o dominującym smaku, i francuskiej, która wzbogaca konsystencję chrupiącymi […]

Więcej przepisów

Partnerzy
blog marketingowy Lembicz.pl
Marketing internetowy

Anna Adamiec

Redakcja językowa i korekta
2021
Eksperci w świecie mięs