Przepisy Braci Budnik

W tej sekcji podzielimy się z Wami naszą wiedzą kulinarną i doświadczeniem zdobytym podczas pracy w najlepszych restauracjach w Warszawie. Znajdziecie tu zarówno zaskakujące autorskie przepisy, jak i powszechnie znane receptury, często pokazane w niecodzienny, a zarazem bardzo prosty sposób. Odkryjecie z nami nie tylko nieznane Wam oblicze wołowiny. Pokażemy również, jak przyrządzać inne rodzaje mięs, dania wegetariańskie, tradycyjne polskie potrawy czy specjały z całego świata. Nasza wyobraźnia kulinarna, poparta różnorodną praktyką zawodową, nie zna granic. Udowodnimy, że nie wychodząc z domu, można jeść jak w restauracji.
przepisy-braci-budnik

Kategorie

Najnowsze przepisy

Do 2h Porcja dla 6 Poziom łatwy
Uniwersalne bułki do burgerów

Bułki do burgerów to bardzo ważny, a właściwie (zaraz po mięsie) najważniejszy składnik burgera. Puszyste, maślane i drożdżowe – warto nauczyć się przygotowywać bułki do burgerów, wzbogacić je o ulubione składniki i zadbać o to, żeby zawsze były świeże i oryginalne. Przedstawiamy uniwersalny i sprawdzony przepis na pyszne i proste w przygotowaniu bułki do burgerów. […]

Do 1h Porcja dla 2 Poziom łatwy
Pikantny burger z kurczaka z sałatką coleslaw

Kurczak to mięso, które doskonale sprawdza się w roli zamiennika tradycyjnej wołowiny w hamburgerach. Często sięgamy po nie, gdy tworzymy takie kanapki jak burger z kurczakiem dla swoich pociech. Dzieci uwielbiają delikatnego kurczaka, którego możemy połączyć ze słodkim ananasem, świeżymi warzywami czy najróżniejszymi sosami. Oczywiście, taki burger z kurczakiem nie jest zarezerwowany tylko dla dzieci. […]

Do 1h Porcja dla 1 Poziom średni
Strogonow z indyka

Strogonow z indyka to dobra alternatywa dla tych osób, które nie lubią dość ciężkich mięs czerwonych lub muszą ich unikać ze względu na dietę czy wykluczenia pokarmowe. Inspiracją do przygotowania strogonowa z indyka był klasyczny strogonow wołowy, różni się on jednak od oryginału składnikami, które zostały dobrane w taki sposób, aby nie zdominowały delikatnego białego […]

Do 1h Porcja dla 3 Poziom średni
Zupa strogonow

Strogonow to rodzaj gulaszu, którego nikomu nie trzeba bliżej przedstawiać. A nawet jeśli tak, to polecamy artykuł zawierający najważniejsze informacje o tym daniu (link). Wielu z nas przygotowuje tę potrawę na ważne rodzinne uroczystości w formie oryginalnej, czyli gęstej potrawki, gulaszu idealnego do serwowania z pieczywem, ale również kaszą, ryżem czy makaronem. A jeśli spróbujemy […]

1 4 5 6
Partnerzy
blog marketingowy Lembicz.pl
Marketing internetowy

Anna Adamiec

Redakcja językowa i korekta
2021
Eksperci w świecie mięs